verktøy

Dette er husmenighet

Husmenigheter er Guds strategi for å dele evangeliet og gjøre nye disipler. Så hva handler det om?

Vi blir lett forvirret når kristne snakker om menighet eller kirke i dag. "Ser deg i menigheten på søndag!" "Kommer du til kirken i dag?" "Jeg elsker den nye menigheten deres, men den koster mye penger!"

Faktisk er denne måten å snakke om menigheten på ganske langt fra den bibelske virkeligheten. Bibelen avslører en grunnleggende sannhet for oss: Menigheten er ikke en bygning, men folk!

GUDS FAMILIE: EN FAMILIE MED ET OPPDRAG!

Når vi snakker om menigheten, bør vi tenke på «hvem» i stedet for «hva» eller «hvor». Menigheten er ikke en bygning eller møter, men de som følger Kristus og kommer sammen.

Hvorfor husmenigheter?

Bibelen forklarer at menigheten kommer i tre dimensjoner:

-          Den universelle kirken

-          Kirken i byen

-          Husmenigheten

Menighet handler ikke om hvor vi møtes, men om naturen i fellesskapet og kvaliteten på folket. En husmenighet kan være på en buss, den lokale puben og til og med på fjelltur. Det er ikke huset som er poenget.
Samtidig har et fjernt og religiøst møte langt fra livet like mye til felles med menigheten som en bamse har med en grizzlybjørn!

Husmenighet er Guds strategi!

Jesus fortalte oss å se etter personer av fred som ville åpne opp hele sitt nettverk som Kornelius og Lydia gjorde da de møtte Peter og Paulus. Når Guds Ånd forandrer en familie eller en vennegruppe fra innsiden og ut, vil de gode nyhetene spre seg til nye nettverk. Disse menneskene - husmenigheten - er et levende uttrykk for Guds rike som trekker himmelen mer effektivt enn noe annet til jorden.

Folk, ikke møter

Jesus ba oss om å gjøre disipler, ikke lage møter eller programmer. Derfor må vi fokusere på å disippelgjøre mennesker, og det starter med oss selv. Når Gud åpner en dør til et nettverk av mennesker, kan vi trene disse menneskene i deres lokale område. Det kan være når vi spiser middag sammen, leker med barna, vasker opp eller kjøper matvarer sammen. I dette miljøet kan vi lære dem å adlyde Jesus og gi evangeliet til sine venner. Ved å stille spørsmål med Den hellige Ånds hjelp og visdom, er det lettere å fylle ut det som mangler i folks tro.

Bygg sammen med riktig lag

Bibelen bruker språk om husbygging for å forklare hvordan menigheten vil vokse, så sørg for at du har det riktige arbeidslaget! Ikke vær en person som sliter alene med et frustrerende og evigvarende oppussingsprosjekt. Det er lettere - og morsommere - å jobbe sammen med folk som er dyktige på sitt bestemte område. Når lagene jobber sammen, blir huset ferdig, og ikke bare det - det vil bli vakkert og solid.

Så hvor finner du de riktige menneskene for laget ditt? Be til Gud, og han vil koble deg med de menneskene du trenger.

Sammen vil vi være en familie med et oppdrag, et disippelgjørende fellesskap som forandrer samfunnet med Guds kjærlighet.

Basert på kapittel 48 i Him´len hit!

Hvordan deler jeg historien min på minutt?

Din historie om Jesus er ekstremt viktig! Vi bekjemper det onde ved Jesu blod og vårt vitnesbyrd, sier Bibelen. Men hvordan forteller vi historien?

Bibelen oppfordrer oss til alltid å være klar til å forklare hva vi tror på. Apostelen Paulus sa at hans vitnesbyrd var "sant og vel gjennomtenkt", så hvorfor skulle ikke våre være det samme? I vår kultur blir mennesker stadig bombardert med informasjon, så for å få oppmerksomheten må du være fokusert og skarp. Det vil gjøre det mye lettere å fortelle historien din med Jesus når du har trent med vennene dine. Hvis du praktiserer og arbeider med historien din mens du ber til Gud for en mulighet, vil Gud sende folk som er klare til å høre.

Først må du finne de relevante elementene i historien din. Hvordan møtte du Jesus? Hvordan var livet ditt før du møtte ham? Hvorfor følger du ham? På hvilken måte har Jesus forandret livet ditt? Ting som nøyaktig dato og klokkeslett, været, hvor det var og hvem som var der, er kanskje ikke så viktige. Be den Hellige Ånd om å hjelpe deg med detaljene.

Skriv ned hele historien din, og begynn å redigere den til 10 setninger. Dette kan være en vanskelig oppgave, spesielt hvis historien din er lang med mange viktige detaljer. Hvis det er vanskelig, tenk at du har muligheten til å fortelle historien din til en venn som går på bussen - og bussen rundet akkurat hjørnet. Nå må du øke hastigheten for å fullføre historien din før bussen kommer - vennen din må jo høre den gode avslutningen av historien din!

Når du er ferdig med redigeringen, kan du begynne å lære det utenat. Øv alene - høyt - nok ganger for å gjøre deg trygg. I denne fasen er det viktig å hele tiden redigere teksten for å unngå ord som er forvirrende for ikke-troende. Å si at du har "gjort din kappe hvit i lammets blod" kan nok forsvares ut ifra bibelen, men du vil nok få et forvirret uttrykk tilbake. Etter en stund kan du øve for noen nære venner. Be om ærlige tilbakemeldinger for å forbedre historien din ytterligere.

Da er du klar til alle tider, og Gud vil sende åpne folk din vei.

Med litt øvelse vil du kunne dele historien din om ett minutt. Fortsett å øve på vennene dine, fjern vanskelige ord og setninger. Be for dristighet og visdom. Gud er med deg!