Familie med et oppdrag

Som en familie med et oppdrag ønsker vi å oppmuntre, hjelpe og trene hverandre til å leve med Gud i hverdagen.
Vi tror på nære relasjoner og å bruke tid sammen, ikke bare på møter, men i flere situasjoner alle dager i uka. Vi spiser sammen, har det gøy og lærer hverandres styrker og svakheter i hverdagen. Vår oppgave inkluderer både å dele Guds gode nyheter med mennesker rundt oss og å hjelpe nye disipler til å delta i oppdraget. Vi ønsker også å inspirere menigheter til å fokusere på disippelgjøring.

Hvordan det startet

I 2007 flyttet Knut og Elisabeth Osland fra Bergen til Oslo, overbevist om at tiden hadde kommet for Oslo Norges hovedstad. Knut forteller:
«Sommeren før vi flyttet, evaluerte vi 30 års tjeneste og snakket om hva vi ønsket å gjøre de neste 20 årene før vi pensjonerer oss. Vi bestemte oss for å følge Jesu prioriteringsliste:
1.      Bønn
2.     Trene disipler
3.      Dele de gode nyhetene
For Jesus var bønn nummer én. Som nummer to trente han de tolv mennene som han senere befalte å gjøre alle til hans til disipler. Deretter delte han de gode nyhetene og helbredet de syke.
Vi ba Gud om å gi oss unge menn og kvinner som vi kunne trene for å gjøre de samme tingene som vi gjør. Å multiplisere disipler tar ofte mye tid i begynnelsen, men Gud har hørt våre bønner. Vi er svært stolte av de gode, helhjertede og ivrige folkene vi får jobbe med. Sammen med dem har vi startet flere husmenigheter i 5 byer i Øst-Norge siden begynnelsen. Vi har døpt godt over 100 mennesker siden 2010 og tror at dette er bare begynnelsen!

NC7A8153.jpg

Norge

Team startet i 2007

Vi startet med 3 personer; Knut, Elisabeth og Paul i 2007. De siste årene har Gud multiplisert oss til 80 disipler i Norge. Vi har nå 5 husmenigheter i Oslo, med rundt 50 disipler, og vi har også husmenigheter i Tønsberg, Porsgrunn, Skien og Halden.
Som en multipliserende disippelbevegelse er vi kalt til å gjøre alle folkeslag til disipler ved å døpe dem, lære dem å følge Jesus i hverdagen og trene dem for å dele sin historie, Guds historie og Guds ABC.
Kjetil og Selja Aas overvåker menigheten som eldste, sammen med Rune og Maria Solheim.

NC7A3801_web.jpg

Polen

Team startet i 2015

For ca. 3 år siden kobla Gud Knut og Elisabeth Osland sammen med fire par i Polen: "Knut og Elisabeth flyttet til Warszawa som svar på våre bønner. Vi spurte Gud om åndelige foreldre og ønsket å se Polen fullt av husmenigheter med disipler av Jesus Kristus.
For å få det til å skje, trengte vi et solid fundament i våre liv. Vi lærte å dele de gode nyhetene og lære Guds ABC på en enkel måte. Fordi vi fikk en åndelig far som kunne hjelpe oss, ble vi også mødre og fedre til mange nye troende.
Fra å være 8 personer i 2015 har Gud multiplisert oss slik at vi nå er 180 disipler. Gud hjalp oss med å starte husmenigheter i mange byer i vårt land. I Warszawa har vi 6 husmenigheter med 70 disipler. Vi har også disipler i Rzeszow, Krakow, Wroclaw, Poznan, Lublin og Gliwice. Og dette er bare begynnelsen! Gud gjør gode ting i Polen ved å bruke vanlige mennesker. Vi ser nå at høsten er klar. Vi tror at vi kan forandre Europa ved å gjøre disipler. "
Ledere i Polen er Lukasz Dudek, Magda Stanna fra Warszawa og Andrzej Hawro fra Rzeszow.

_07A1741_web.jpg

Ukraina

Team startet i 2018

Knut og Elisabeth begynte å be om at Gud ville koble dem til 12 nøkkelpersoner blant ukrainere. De fikk en profeti om folk i Kiev som ventet på dem.
"Mange profeter sa at det kommer til å bli en stor vekkelse blant russisk-talende mennesker i det som tidligere var Sovjetunionen. Vi tror at dette kun kan skje gjennom å være lydig mot Jesus og gjøre det han fortalte oss for å gjøre alle sine disipler. Dette er vårt hjerte og lidenskap; å se dette samfunnet forandret og forvandlet i henhold til Guds vilje ".

Asia

Trening av ledere og disipler siden 2003

Siden 2003 har Knut og Elisabeth reist til Asia mange ganger. De har kontakt med innflytelsesrike ledere flere steder og har hjulpet dem ved å lære dem, trene dem og oppmuntre dem til å bygge solide team og jobbe sammen.
Vi har sett gode ting skje i Asia i løpet av disse årene, og kontaktene våre leder arbeid med mer enn 1200 husmenigheter til sammen. Vi har også vært involvert i å hjelpe til med å bygge to barnehjem, ett for jenter som ble åpnet i 2012 og ett for gutter som ble åpnet i mai 2018. Det er utrolig å se hvordan disse barna forvandles når de møter kjærlighet og omsorg fra hengivne kvinner og menn som leder dette arbeidet.