husmenighet.no
 

Light up Europe 2018

 
180623.13.13.08-DSC_9592.jpg
 
 

Etter konferansen strømmer det inn historier om nye folk som gjerne vil høre evangeliet.

Light Up Europe 2018 ble en stor suksess. Bønnen om 250 deltakere ble besvart, og mange under skjedde i forberedelsene. Husmenighetene i Warszawa gjorde en fenomenal jobb med planlegging, forberedelser og organisering. Mange av de som var der for første gang, satte ord på omsorgen og inkluderingen de opplevde.

Da Knut og Elisabeth flytta til Polen i januar 2015, mente de fleste polske kristne de traff at polakker generelt ikke var åpne for evangeliet eller husmenigheter. Etter at 170 nye disipler har blitt døpt og husmenigheter startet i mer enn ti byer, har stemningen begynt å snu.

Flere inntrykk fra
konferansen:

 
 
180623.13.20.44-DSC_4793.jpg
 

Gdansk. For fire år siden fikk Knut et profetord om at Gud ville reise opp en treningsbase i Gdansk. I løpet av de to og et halvt åra Knut og Elisabeth bodde i Polen, tok de flere initiativ i Gdansk-området, uten å lykkes. I første pausa på Light Up Europe, kom en mann bort til Knut og spurte om noen kunne hjelpe dem å starte husmenigheter i Gdansk. De var en gruppe på fem stykker fra Gdansk som hadde samme ønske. Da Elisabeth neste dag fortalte dem om profetordet om treningsbase, sa de: - Vi har en skole i sentrum av byen med plass til to hundre. Kan dere bruke den? Hvis dere vil komme og hjelpe oss, dekker vi alle utgifter.  

 
180624.12.42.30-DSC_9912.jpg

Robert

 

Wrocław. For et halvt år siden var forretningsmannen Robert fortsatt ateist. Nå ivrer han for at andre skal bli frelst. Det var kona som først begynte å lese Bibelen. Gjennom et kart over folk som driver bibelgrupper, fikk hun kontakt med Andrzej, som koblet henne med Ela. I januar begynte de å studere Bibelen sammen en kveld i uka. Det viste seg at ateisten gjerne ville sitte og høre på, så Ela bestemte seg for å ta med mannen sin, Kuba. I slutten av februar ble Robert døpt, én måned etter kona. Nå er de opptatt av å lede nye til Jesus og bruke hjemmet sitt for Herren, utenfor storbyen Wrocław.

 
180623.18.20.11-DSC_9719.jpg

Magdalena

 

Magdalena fra Olésnica var katolikk som polakker flest, men fikk det for seg at hun måtte bli døpt som troende, slik folk i Det nye testamentet ble. Det som skjedde i dåpen, fikk henne til å snakke med vennene sine om det hun hadde opplevd. På forunderlig vis ble de koblet med husmenigheten vår i Wroclaw. I tillegg til de fem på bildet, var kona til en av dem som ble døpt for tre måneder siden, også med på Light Up Europe. Mandagen etter konferansen fortalte hun at hun også ville gi seg over til Jesus. Hele gjengen med ferske disipler er gira på å lære mer og å gi det videre!  

 
 

 
180623.20.02.34-DSC_9797.jpg
 

April 2018

Him'len hit tour!

 

HIM'LEN HIT, STAVANGER!

Glede, glød og gospel på Café Sting. Highlights fra Him’len hit! Stavanger lørdag 14. april.

 
 

Med Knut G. Osland med team, musikerene Aril Schøld (Stavanger Gospel Company), Rune Solheim og Helge Risa (Kaizers Orchestra), Lars Christian Olsen (Tôg). 
Tema: Hvordan starte og lede husmenigheter