Snakk om Jesus!

 
 

Gud kan åpne øynene på den neste personen du snakker med, sånn som han gjorde med Natascha da Elisabeth snakket med henne. 

Tidlig en desembermorgen 2015 traff vi Natascha. Jeg la også merke til henne med én gang vi kom inn i togkupeen i Warszawa, men hadde ikke noe ønske om å få i gang noen samtale. Elisabeth, Hanna og jeg skulle nemlig bruke den vel to timer lange togturen til å forberede helge-seminaret i Krakow om evangelisering; hvordan dele de gode nyhetene om Jesus med folk rundt oss.    

Det var Elisabeth som ødela opplegget mitt. Vi hadde knapt satt oss ned før hun begynte å gi den fargerike dama i 60-åra komplimenter for klærne hennes. Ikke mange minutter var gått før Elisabeth hadde funnet ut at dama elsket India og var fascinert av Østens mystikk. - Du har jo vært i India nesten tretti ganger, Knut, sa hun entusiastisk, - Natascha vil sikkert gjerne høre dine erfaringer. 

Da vi skiltes på Krakow stasjon, sa vi farvel som om vi aldri skulle ses igjen. Men det skulle vi! Det sørget Elisabeth for! Men å overbevise Natascha om at hun trengte Jesus, var ikke så lett. Hun ville ikke en gang høre om bønn. Men Gud hørte, og tredje gang Elisabeth skulle møte henne, skjedde underet. Plutselig, på en kafé, mens Elisabeth viste henne Johannes 3,16-illustrasjonen og delte evangeliet, skjønte hun det - for første gang. 

Mindre enn to timer senere satt hun i sofaen vår og forklarte ivrig om hva som skjedde da Jesus døde på korset og sto opp igjen. - Jesus er Herre, sa hun igjen og igjen, da hun ble døpt samme ettermiddag. Med ny bibel i veska og nytt liv på innsida, gikk hun tilbake til sin gamle leilighet. 

Det var imponerende hvor fort hun fant seg til rette i sin nye familie. Selv om alle de andre var yngre enn henne, trivdes hun fra første stund. For at par måneder siden, i ei stue i Warszawa med femti unge disipler, kom hun bort til meg og takket enda en gang. Mens hun tørket tårer, sa hun: - Jeg vet ikke hvordan jeg skulle greid det uten Jesus - og dere. Før så jeg bare problemer,  nå ser jeg en lys framtid!   

Kan det skje én gang, kan det skje en million ganger!

 
Knut Gudergod Osland