Lev i hvilen!

Tegnebrett 1 kopi 12.jpg
 

 

Avslutt bra og start på ny! Hvis jeg skulle startet tjenesten på nytt, ville jeg hatt flere markeringer, avslutninger og nye begynnelser. Måten vi definerte oppdraget på, gjorde at vi aldri fikk avsluttet noe ordentlig. Hver gang vi brøt opp, hadde vi følelsen av at jobben ikke var fullført. Jeg blir glad når jeg leser om Paulus. Da han og Barnabas var ferdig med sin første misjonsreise, dro de tilbake dit de var sendt fra, og avsluttet oppgaven de hadde fullført. (1) Etter å ha fortalt menigheten om alt Gud hadde gjort gjennom dem, ble de en god stund, før de startet neste reise. Etter tre år i Efesos, samlet Paulus lederne, oppsummerte tjenesten, overlot dem til Guds nåde - og sa farvel. (2) 

Hvil sammen med Gud! Har du lagt merke til at Gud hadde en god avslutning på hver arbeidsdag og på hele arbeidsuka? Hver dag så han på det han hadde gjort, og syns at det var bra - selv om hele jobben ikke var fullført. Fredag kveld så han på det han hadde gjort den uka, og syns at det var veldig bra. (3) Så velsignet han helga og tok seg en velfortjent hvil. Den første helga var imidlertid ikke velfortjent for Adam og Eva - de hadde jo ikke gjort noen ting - men Gud inviterte dem til å hvile med ham. Det nye testamente trekker superviktig lærdom ut av det. Tilbudet om å hvile med ham, ikke bare én dag, men hele tida, står fortsatt. (4) Med en forståelse av hva Gud allerede har gjort og gjør for oss, kan vi hvile fra krav, selvstrev og egen prestasjon - i hans nåde. 

Ny nåde hver dag! Når jeg åpner ei ny flaske boblevann om morgenen, tenker jeg ofte på Guds ferske og friske nåde. - Det er derfor Gud aldri sover, var det en som sa, - han er oppe og lager ny nåde. En av livets store hemmeligheter, er at vi ikke trenger å dra med oss nederlagene fra i går. Uansett hvordan dagen har vært, er det mulig å konkludere innfor Gud, og starte på ny neste morgen. Vi starter ikke med tam drikke fra dagen før! Er det en liten skvett igjen på flaska, heller vi den bare ut. For det er mer enn nok nåde til dagen i dag - uansett hvordan den blir! (5)


1 Apostlenes Gjerninger 14,26-88. Vers 26b (88): «den gjerning som de nå hadde fullført»

2 Apostlenes Gjerninger 20,17-38

3 Nesten alle engelske oversettelser av 1 Mosebok 1,31: "God saw all that he had made, and it was very good."

4 Hebreerne 4,1 (88): «…løftet om å komme inn til hans hvile, gjelder ennå.» 4,10 (88): «Den som kommer inn til hans hvile, får jo hvile fra sine egne gjerninger, likesom Gud fra sine.» VOICE: "those who enter into salvation’s rest".
Viktig å lese dette kapittelet i en oversettelse som ikke tolker dette til å handle om himmelen!

5 Salme 52,3: «Guds godhet varer dagen lang.» 88: «Guds miskunnhet»
Mosebok 33,25b: «Som dine dager er, skal din styrke være.»