Slipp gleden fri!

pexels-photo-378148-72dpi.jpg

Få fram humoristen! For mange år siden skrev jeg en artikkel som jeg fikk masse pepper for, Humoristen Jesus. Gravalvorlige kristne kjente ikke igjen sin Jesus i det jeg skrev, og ble sinte. Selv er jeg sikker på at folk satt og skogglo mens Jesus fortalte noen av historiene sine; den om han som slukte kameler, han som vekte opp naboen sin midt på natta for å låne brød og advokaten som var redd for å bli banket opp av ei fattige enke - for å nevne noen. Det er dumt at Bibelen som oftest blir oversatt til et religiøst språk som ikke får fram morsomhetene. Jeg lurte lenge på hva kyrkjelyd var for noe, inntil jeg fant svaret i Bibelen. Det er lyden av folk som skjemter og ler! (1)  Alle mine erfaringer så langt, støtter min hypotese om at menigheter som vokser, ledes av humorister. Guds venner er lettliva folk! De trenger verken groviser, ironi eller mobbing for å ha det gøy! Gleden i Herren er deres styrke! (2)

Slipp gleden fri! En bonde i Bibelen var i en fortvilet situasjon: Druetrærne ga ikke frukt, olivenhøsten slo feil, åkeren ga ikke mat, sauene var borte og fjøset tomt. Men hva gjorde han? Gledet seg i Herren! (3) Det samme gjorde Paulus og Silas. Midt på natta, etter at de hadde blitt banket opp og spent fast i det innerste fangehullet, sang de takkesanger til Gud. (4) Gleden Gud gir oss helt gratis, er større enn den andre har når de vinner i lotto. (5) En av de gode grunnene Gud har for å svare våre bønner, er at da blir vår glede perfekt! (6) Gud liker det! Koblet til gladstrømmen hans, er det mulig å ha en indre glede gjennom alle mulige forhold. (7)

1 Jeremia 30,19 (85): «Derfra skal lovsangen stige og lyden av folk som skjemter og ler.» 2011: «Fra dem skal det lyde lovsang og latter.»

2 Nehemja 8,10: Vær ikke bedrøvet! For gleden i Herren er deres styrke.

3 Habakkuk 3,17-19

4 Apostlenes Gjerninger 16,22-26

5 Salme 4,8: «Du gir meg større glede i hjertet enn andre får av korn og vin i overflod.»

6 Johannes 16,24: «Be, og dere skal få, så gleden deres kan være fullkommen.» NCV: "the fullest possible joy" Gunnes: «full og hel»

7 Filipperne 4,4 (Nytt Liv): «Vær alltid fylt av glede i Herren!»