Dette er oppdraget

 

 

I et kristent radioprogram påsto jeg at halve Norges befolkning var positive til å snakke med en kristen om Gud. Mannen som intervjua meg, brøt plutselig ut: - Jeg vil jo gjerne også være en som folk kan snakke med om Jesus, men jeg aner ikke hva jeg skal si. Han hadde vært kristen i mange år, men hadde ikke lært det viktigste.

Mens mange evangeliske kristne knapt snakker med andre om Jesus, greier under ti tusen Jehovas Vitner på fritida å kontakte omtrent alle som bor i Norge - hvert år. Helt uten hjelp fra en leder, er hver av dem klar til å kjøre et kurs for søkende mennesker. Hvert år starter de flere tusen bibelstudier rundt i norske hjem. Med dårlig rykte og elendig budskap, har Jehovas Vitner i Polen for eksempel vokst til over 120 000 medlemmer - kun ved hardt, systematisk arbeid. De evangeliske kristne har - med en individuell erfaring av frelse og med Guds Ånd på innsida - oppnådd betydelig mindre. Hvordan er det mulig?

Til tross for at vi har hatt kristendommen i Norge i over tusen år, er det kun en liten prosent av befolkningen på fem millioner som vet hva det vil si å være kristen - og hvordan man blir det. Vår erfaring etter å ha intervjuet flere hundre mennesker på gata, er at mange er søkende! Det er ikke uvanlig at vi etter en time ute, ender opp med telefonnummer til fem personer som vil sette av en time til å snakke mer om Jesus.