Hvordan elske folk?

Tegnebrett 1 kopi 8.jpg
 


Hvordan får vi til å elske Gud og mennesker? Å starte med Det store Budet, og se alt annet i lys av det, er et virkelig godt råd. Kjærligheten til Gud og mennesker, er kjernen i bibelen. Spørsmålet er bare: Hvordan gjør vi det? Hvordan kan vi elske en vi ikke ser? Hvordan får vi godvilje for vanskelige og ekle mennesker? Å like seg selv kan være vanskelig nok! 

Det er her Gud har kommet opp med en kjempeløsning! Han har mer enn nok kjærlighet, og er villig til å dele med seg! Ja, ikke bare dele; han tilbyr oss å bli koblet på hans egen ustoppelige strøm av ufortjent kjærlighet. Men for at det skal skje, må vi først innse og innrømme at vi ikke har det vi trenger. Så lenge vi tror vi får det til selv, lar Gud oss prøve helt til vi ikke orker mer. Starten på den store forandringen, er at vi gir opp, legger oss flate og ber Gud gjøre et kjærlighets-under i oss!

Spør hva han mener først! Da Elisabeth og jeg startet ut sammen, ble vi enige om å satse på løftet i Matteus 6,33: Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. Vi bestemte oss for å ha Jesus på førsteplass, og alltid spørre etter hans mening først. Lik millioner av andre, har vi opplevd at Herren holder det han lover. Han har gitt oss alt det andre og vel så det! Vi skulle likt å fortelle om alle underne vi har opplevd som svar på bønn. Skulle vi startet på nytt, ville vi gjort samme valg - bare enda mer helhjertet! Nå som vi har erfart hvor god Guds vilje og hans løsninger er, ønsker vi at han skal blande seg inn i alt! Hver dag er en ny mulighet til å søke hans rike og hans vilje mer ivrig enn noen gang!