Det viktigste først

Tegnebrett 23.jpg
 


Etter at President Barack Obama slo i hjel ei flue under et TV-intervju, gikk en talsmann for en dyrevernsorganisasjon ut og etterlyste medfølelse med flua. (1) Med all informasjonen vi får, er mulighetene til å engasjere seg flere enn noen gang. Det er ingen grenser for hva en kan bli opptatt av og brenne for. Jesus beskyldte sin tids religiøse ledere for å være opptatt av mindre viktige ting og glemme det viktigste. (2) Det er jammen lett! Jeg har så dårlig tid at jeg rekker bare det mest uvesentlige, var det en som sa.

Noen få ganger har jeg lest gjennom hele bibelen på to måneder. Selv om jeg fikk hjelp av lydbibelen til å holde god fart, tok det meg omtrent hundre timer. Fortsatt er det ting i den boka som sjokkerer, skremmer og skjærer meg i hjertet. Når en leser gjennom alt, fra begynnelse til slutt, er det utrolig lett å spore av, trekke feil slutninger og konkludere for tidlig. Selv om bibelen er sterkt preget av de minst førti ulike forfatternes synspunkter, tror jeg virkelig at de var inspirert av Guds Ånd, alle sammen! (3) Bibelen er for meg et stort mirakel! Til tross for alle innvendinger jeg har hørt, lest og selv kommet opp med, tror jeg fortsatt at hele Bibelen er Guds Ord! Men det betyr absolutt ikke at alt i boka er like viktig! Jesus understreket det. (4)  Hva som er viktigst, trenger vi ikke lure på. Det har Jesus allerede fortalt oss. Skal det gå bra med oss, gjelder det å høre på han, konsentrere om det sentrale – og forstå alt annet i lys av det!

Dette er det Bibelen handler om! Hvilket bud er det første av alle? ble Jesus spurt. (5) Han nølte ikke et øyeblikk, men svarte helt tydelig: Å elske Gud av hele sitt hjerte, sjel og forstand, er det største og første budet! Det nest viktigste ligner på det første: Du skal elske dine medmennesker som deg selv. (6) Så slo han fast noe kjempeviktig: Hele bibelen henger på disse to budene! (7) Det er dette den handler om. Her har du meningen med livet: elske Gud og elske mennesker! Guds bok er en kjærlighetsbok! Den kan summeres opp i det doble kjærlighetsbudet. Vi trenger ikke lure på hva som kommer først og hva som er størst: Elsk Gud og folk! 

1 Artikkel på VG Nett 18. juni 2009:
– Skulle ønske Obama ikke hadde drept flua.

2 Matteus 23,23

3 2. Timoteus 3,16

4 Matteus 23,23

5 Markus 12,28

6 Matteus 22,39 (Nye Levende Bibelen)

7 Matteus 22,40

 

 
MotivertKnut OslandComment