Drevet av kjærlighet

Tegnebrett 1.jpg
 

 

Vi vil bli drevet av kjærlighet til Gud og våre medmennesker. Det store Budet er nettopp å elske Gud og naboen. Matteus 22. Dette blir vår Motivasjon

Vi får et inderlig ønske om at alle andre skal oppleve Guds kjærlighet og kraft. Den store befalingen handler akkurat om det. Matteus 28. Dette er Måten Gud vil forandre verden på!

Vi begynner å dra himmelen ned på jorda - med våre bønner og handlinger! Den store bønnen i Matteus 6, viser oss at dette er Målet for vår planet. 

Bibelen er en stor og tung bok som en absolutt ikke skal slå folk i hodet med. Innenfor permene finner vi en skog av bøker, historier og bilder som det er lett å gå seg vill i. Det er mye man kan hekte seg opp i der, og man kan lett bli sittende fast i buskas av misforståtte tanker og ideer. Derfor er det så viktig at vi finner den røde tråden! Bibelen er en kjærlighetsbok! Him’len hit! handler om Det store budet, Den store befalingen og Den store bønnen. De temaene er tre tråder som går gjennom hele Bibelen. De tvinnes sammen til et slitesterkt rødt tau du kan holde deg i, livet igjennom. Med Matteus 6, 22 og 28 som Mål, Motivasjon og Måte, blir det ikke så vanskelig å finne veien. 

For at du skal huske hvor i Bibelen dette står, kan du bruke enkel Matte(us)-matikk: Matteus 22 + Matteus 6 = Matteus 28.

Selv om situasjonen i Norge og Europa er en helt annen enn på Hauges tid, er behovet for forandring like stort! Utviklingen har hjulpet oss på mange områder, men har også skapt mange nye problemer. Velferdssamfunnet har ikke løst de grunnleggende problemene våre, slik vi trodde! Bedre levekår har ikke gjort oss til bedre mennesker! 

Vi trenger Guds kjærlighet inni oss - like desperat som for to hundre år siden. Og forholdene for forandring ligger like godt til rette som da. Spørsmålet er om noen er villig til å ofre like mye som Hans for å skape forandring.