Hvem vil gå for oss?

pexels-photo-297642-72dpi.jpg
 

 

Jeg har selv lest og hørt utallige historier om folk som fikk spesielle kall fra Gud, og jeg møter mange kristne som venter på lignende opplevelser. Men for de fleste som har fått utrettet noe gjennom tidene, var misjonsbefalingen og det doble kjærlighetsbudet motivasjon god nok. Hvordan greier den allmektige Gud å se på alt det vonde som skjer i verden, uten å gjøre noe? er det mange som spør. Det viser seg at Gud lurer minst like mye på hvorfor vi ikke gjør noe. Han undret seg over at ingen grep inn, står det i Bibelen. (1) Gud er klar til å gjøre sin jobb når vi er klare til å gjøre vår! 

Jesaja fikk et sterkt møte med Gud. Han så ikke bare engler, men Guds egen skikkelse. (2) Synet fikk Jesaja til å føle seg skitten. Han innså at han var ute av stand til å forandre noe som helst, siden han var lik dem han skulle forandre. Etter å ha innrømt sin synd, og blitt renset, begynte han å høre Herren snakke: Hvem skal vi sende og hvem vil gå for oss? Meldingen fra himmelen startet ikke med: Hei Jesaja! - og den var ikke veldig spesifikk. Svaret fra Jesaja var imidlertid både spontant og spesifikt: Herre, her er jeg, send meg! 

Var det på 1930-tallet Gud fikk lyst til å frelse noen folk i Oslo? Var det i 1955 Han bestemte seg for å sende noen ord til kommunistene? Var det i 1995 han så på det borgerkrigsherjede landet Mosambik, og lurte på om han skulle gjøre noe? I hjemmet til familien Baker, skjedde nemlig følgende det året: Har du lyst på en misjonsmark, Heidi? ropte Rolland. Hør på dette! I Mosambik sprenger de Røde Kors-biler i lufta! Heidi svarte: Ja, dit drar vi! De trenger hjelp! 

Heidi og Rolland flyttet like godt med sine to barn, og begynte å hjelpe de aller fattigste - på søppeldynga. Siden da har familien formidlet Guds kjærlighet til hundretusener av mennesker, ofte midt i kriser og katastrofer. Tusener av hjemløse barn har fått en ny start, og flere tusen nye menigheter har blitt plantet. (3)
 

1 Jesaja 59,16

2 Jesaja 6,1-9

3 Rolland og Heidi Baker: Alltid nok. Forlag: Prokla-media. ISBN: 9788271993382